Uusia painoksia

Painettuina painoksina on julkaistu nuortenkirjat Temppelin aarre, Vaarallista rakkautta jumalten saarella ja Seikkailu dinosaurusten maassa.

Lue lisää

  

Suojelualueet ja safarikohteet

Tansaniassa on 21 suojeltua aluetta, joista 14 on kansallispuistoja ja muut ovat muita suojelualueita tai riistansuojelualueita.

Afrikan elämiä -kirjan kuvat ovat safareilta, jotka suuntautuivat Serengetin, Manyaran ja Tarangiren kansallispuistoihin sekä Ngorongoron suojelualueelle ja siellä erityisesti ns. Ngorongoron kraatteriin. Kohteet sijaitsevat Pohjois-Tansaniassa Kenian rajan tuntumassa. Alueista Serengeti ja Ngorongoro rajautuvat suoraan toisiinsa. Lisäksi Serengeti liittyy suoraan maiden välisen rajan yli Kenian Masai Mara -suojelualueeseen, mikä on ehdoton edellytys ruohonsyöjälaumojen Suuren vaelluksen onnistumiselle.

Tansaniassa on nisäkkäitä ja niiden alalajeja yli 300. Liskoja ja sammakkoeläimiä on ainakin 25 lajia. Tansaniassa pesii yli 800 lintulajia. Lisäksi on tietysti mm. hyönteisiä, kaloja ja käärmeitä.

Edellä mainituille neljälle suojelualueelle tapahtuneella safarilla nähtiin tunnistetusti runsaat kolmekymmentä nisäkäs- ja liskolajia ja lähes 90 lintulajia eli noin kymmenesosa Tansanian edellä mainituista eläinlajeista, mitä määrää voidaan pitää poikkeavan hyvänä tuloksena. Safarioppaana oli Sari Manninen, joka on opiskellut alaa Keniassa ja kirjoittanut kokemuksestaan teoksen Afrikkalainen kouluvuosi.

 

Serengetin kansallispuisto

Ngorongoron suojelualue ja kraatteri

Oldupai

Manyaran kansallispuisto

Tarangiren kansallispuisto

 

[paluu kustantajan etusivulle]

[paluu Afrikan eläimiä etusivulle]