Atlantin purjehtijat
Atlantin purjehtijat kuvaa viikinkiaikaa 800- ja 900-luvuilla, osin myös 1000-luvun alkuvuosia. Teoksen keskeisimmät tapahtumat kohdistuvat viikinkien purjehduksiin Pohjois-Atlantilla. Myrskyjen seurauksina niistä tuli myös löytöretkiä, jotka avarsivat eurooppalaisten maailmankuvaa tuoden siihen Islannin, Grönlannin ja lopulta kokonaan uuden mantereen Amerikan, kun islantilaisviikinki Leif Eerikinpoika purjehti Newfoundlandiin. Osin teoksessa kuvataan ajan tapahtumia myös Baltiassa, Novgorodissa, Irlannissa, Skotlannin seudun saarilla ja Englannissa.
Kirjan tapahtumat ovat ajallisesti osin rinnakkaisia, osin jatkumoa sarjan muille teoksille. Kirjan tarina on osin fiktiivinen, mutta konteksti on historiallisesti faktalähtöinen.
Seikkailukirja on suunnattu lähinnä yläaste- ja lukioikäisille. Kirjan tavoitteena on tukea nuorten lukuharrastusta ja toimia samalla historiakiinnostuksen inspiraationa. Kirjassa on runsas viitteellinen mv-kuvitus, joka on tehty tekoälyohjelmalla.
Teos kuuluu kirjoittajan fiktiota&faktaa -nuortenkirjasarjaan. Teoksen historiallisena tausta-aineistona kirjoittaja on hyödyntänyt kymmeniä vuosia jatkunutta sukuharrastustaan, johon pohjautuen kirjoittaja on julkaissut kaksi laajaa tietoteosta suomalaisten kuninkaallisista ja aatelisista sukujuurista jopa 400-luvulta lähtien. Useat kirjan historiallisista henkilöistä on nykysuomalaisten - ja samalla kirjan lukijankin - suoran polven esivanhempia. Kirja soveltuu siten myös sukuharrastajan oheislukemistoksi.
Isbn 978-952-7077-31-3, ilm. 3/2025