Uusia painoksia

Painettuina painoksina on julkaistu nuortenkirjat Temppelin aarre, Vaarallista rakkautta jumalten saarella ja Seikkailu dinosaurusten maassa.

Lue lisää

  

Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Nuortenkirja / nuorten dekkari / seikkailukirja / matkaseikkailu. Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan 7. teos.

Kreeta – jumalten saari – lumoaa niin karulla kauneudellaan kuin kiehtovalla myyttisellä historiallaan. Mahtavan Dikti-vuoriston luolassa syntyi antiikin mytologian mahtavin jumala Zeus. Hänen vanhempansa olivat titaaneja, jättiläisiä. Selviytyäkseen hengissä ja pelastaakseen samalla sisaruksensa Zeus joutui nousemaan isäänsä ja tätä tukevia titaaneja vastaan. Vuosien taistelu päättyi Zeuksen voittoon. Hän kohosi antiikin Kreikan pääjumalaksi ja asettautui asumaan Olympos-vuorelle.

Kreetan jumalaisessa miljöössä seuramatkalaiset elävät nykyhetkeään – rakastavat intohimoisesti ja joskus vihaavatkin tuhoisasti. Suomalaistyttö Elsa on seuramatkalla Kreetalla isovanhempiensa mukana. Heti matkan ensimmäisenä päivänä Elafónisin paratiisisaarella Elsa huomaa joutuneensa keskelle katkeraa kolmiodraamaa. Seurueen matka jatkuu Rethymnoniin ja Knossokseen, mutta intohimoinen lemmenleikki ei ota laantuakseen. Spinalongan saarella Elsa onnistuu estämään murhenäytelmän, mutta hänkään ei voi mitään sille, että matkan jatkuessa Zeus saa julmalla tavalla uhrinsa.

Nuorten dekkari vie lukijan niin Kreetan mytologiaan kuin saaren tämän hetken kiinnostavimpiin matkailukohteisiin. Teoksen kuvaamat tapahtumapaikat ovat todellisia ja niiden kuvaus perustuu kirjoittajan henkilökohtaisiin kokemuksiin. Kirjassa on värivalokuvakuvitus.

Kustantaja: Naruska Saivo Oy
1. painos 6/2014, e-kirja.
Sivuja 79
ISBN 9789527077016

2. painos 2023 on 1. painettu painos, ISBN 9789527077207
Sivuja 116.
Kirjassa on värivalokuvien lisäksi piirroskuvitusta, jonka on tehnyt 13-vuotias Alma Uurinmäki.


Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä teoksia, joilla ei juonellista jatkumoa, joten ne ovat täysin itsenäisesti luettavissa. Tämän kirjan päähenkilö on seikkaillut aikaisemmin Kuolema Kultaisessa Kolmiossa ja Hieroglyfien salaisuus -teoksissa.

Sisällysluettelo

Verisen menneisyyden varjostama idylli
Intohimoa dyynien kätköissä
Lemmenleikkiä linnoituksen varjoissa
Vaarallisilla vuoristoteillä
Kohtaus palatsin raunioilla
Yhteenotto jyrkänteellä
Zeuksen luolan uhri
Poliisi tutkii
Pohdiskelua
Epäilyjä
Totuus
etusivulle>>