Soturipyhimys - fiktiota&faktaa 4

Fiktiota&faktaa -sarjasa on huhtikuussa 2025 ilmestynyt Soturipyhimys.

Lue lisää

  

Soturipyhimys

Soturipyhimys kuvaa viikinkiaikaa 1000-luvun vaihteen tienoilla. Keskeisimmät tapahtumat liittyvät Skandinavian valtataisteluihin, ryöstö- ja valloitusretkiin Englannissa ja kristinuskon orastukseen Pohjolassa. Päähenkilöksi nousee Norjan kuningas Olavi II, joka elämänsä aikana oli hurja soturi, mutta josta kuolemansa jälkeen tuli pyhimys. Pyhä Olavi on Norjan kansallispyhimys ja hänelle on omistettu lukuisia kirkkoja kautta maailman – useita myös Suomessa. Niistä tunnetuin lienee Tyrvään Pyhän Olavin kirkko. Myös Olavinlinna on nimetty hänen mukaansa.

Kirjan tapahtumat ovat ajallisesti osin rinnakkaisia, osin jatkumoa sarjan aikaisemmille teoksille (Varjagien aarre, Odinin soturi, Atlantin purjehtijat) ja jo historiallisistakin syistä teoksissa esiintyy samoja henkilöhahmoja. Kirjan tarina on osin fiktiivinen, mutta konteksti on historiallisesti faktalähtöinen.

Seikkailukirja on suunnattu lähinnä yläaste- ja lukioikäisille. Kirjan tavoitteena on tukea nuorten lukuharrastusta ja toimia samalla historiakiinnostuksen inspiraationa. Kirjassa on runsas viitteellinen mv-kuvitus, joka on tehty tekoälyohjelmalla.

Teos kuuluu kirjoittajan fiktiota&faktaa -nuortenkirjasarjaan. Teoksen historiallisena tausta-aineistona kirjoittaja on hyödyntänyt kymmeniä vuosia jatkunutta sukuharrastustaan, johon perustuen kirjoittaja on julkaissut kaksi laajaa tietoteosta suomalaisten kuninkaallisista ja aatelisista sukujuurista jopa 400-luvulta lähtien. Kirja soveltuu siten hyvin oheisaineistoksi myös sukuharrastajalle, joka haluaa lähemmin tutustua viikinkiajan esivanhempiinsa.

Isbn 978-952-7077-33-7, ilm. 4/2025