Uusia painoksia

Painettuina painoksina on julkaistu nuortenkirjat Temppelin aarre, Vaarallista rakkautta jumalten saarella ja Seikkailu dinosaurusten maassa.

Lue lisää

  

Julkisuuden henkilöiden kuninkaallisia ja aatelisia sukujuuria

Kirjoittaja Matti Uurinmäki.

ISBN 978-952-7077-22-1
Kirja on A4-kokoinen, kovakantinen kuvakannella, sivuja 612.
Painettu: toukokuussa 2024.

Kirjoittajan Sukujuuria -blogi

 

etusivulle>>

Teos Julkisuuden henkilöiden kuninkaallisia ja aatelisia sukujuuria tarkastelee tunnettujen suomalaisten - siis ”julkkisten” - niitä sukujuuria, jotka vievät eurooppalaisiin hallitsija- ja aatelissukuihin. Kirjan tarkasteluun on päätynyt yli 2000 julkisuuden henkilön esivanhemmat. Kohteena olevien henkilöiden julkisuusperusteet ovat varsin monitahoisia. Heidän ansioistaan – tai eräiden osalta ”ansioistaan” - löytyy yhteiskunnallista vaikuttamista, tiedettä, kulttuuria, sotilasuraa, urheilua, rikoksia - tai muuten vaan julkisuudessa elämistä. Henkilöt ovat pääosin 1800-2000 -luvuilta. He ovat siis osin historiallisia, osin nykyhetkessä vaikuttavia.

Kirjasta selviää, kenen kuninkaallisen ja/tai aatelisen jälkipolviin kirjassa mainittu julkisuuden henkilö kuuluu. Onko esimerkiksi tasavallan presidentti Alexander Stubb muinaisen frankkikuninkaan Kaarle Suuren jälkeläinen? Tai päinvastoin: ketkä kuninkaalliset ja/tai aateliset ovat tietyn julkisuuden henkilön esivanhempia. Onko esimerkiksi musiikkineuvos Dannyn eräs esi-isä Kiovan Venäjän suuriruhtinas Jaroslav I Viisas? Kirjassa on yksilöidysti mainittu ja esitelty useita tuhansia esivanhempia, joista varhaisimmat ovat 300-luvun tienoilta. Keskeisten esivanhempien osalta kuvataan myös heidän toimintaansa ja elämänvaiheitaan kunkin oman aikakauden historiallisessa kehyksessä.

Kirjan avulla myös kuka tahansa Maija tai Matti Meikäläinen voi selvittää omia kuninkaallisia ja/tai aatelisia sukujuuriaan, kunhan ensin määrittää sukuyhteytensä Suomessa johonkin sellaiseen aatelis-, pappis-, sotilas- tai porvarishenkilöön, joka on tässä kirjassa mainittu jonkin suomalaisen sukuhaaran kantahenkilönä. Sen selvittäminenhän onnistuu useimmiten verraten helposti Internetin ilmaisten sukutietokantojen avulla (esim. Geni). Kirjassa on ohjeistus, miten sukuketjun jatkoselvitys kirjan tietojen avulla sitten etenee kohti eurooppalaisia hallitsijasukuja.

Teos on laaja: A4-kokoinen ja 612 sivua.

Kirjan kirjoittaja Matti Uurinmäki on sukuharrastaja. Parikymmentä vuotta varsin aktiivisesti jatkuneen harrastuksensa tuloksena Uurinmäki on aikaisemmin julkaissut neljä suku- ja historiateosta.

etusivulle>>