Kielletyn kaupungin aarre

Kielletyn kaupungin aarre on (varhais)teini-ikäisille suunnattu nuorten seikkailukirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Kiinaan ja siellä erityisesti Kiinan keisarien salaperäiseen Kiellettyyn kaupunkiin Pekingissä. Kiinan yksinvaltiaat keisarit asuivat ja hallitsivat Pekingin Kiel

Lue lisää

  

Outoja kulkijoita Tuntsan erämaassa

Nuortenkirja / nuorten seikkailukirja Itä-Lapin sydänmailta Sallan pohjoisosasta. Nuoret vaeltavat itäisen Lapin vähemmän tunnetuilla tuntureilla ja melovat legendaarisen Lapin kuvaajan A.E. Järvisen tunnetuksi tekemällä ja rakastamalla Tuntsajoella.

Erämaassa nuoret kohtaavat outoja kulkijoita. Selviää, ettei itärajamme Venäjälle olekaan aukoton. Seikkailu vie nuoret - kolme poikaa ja yhden tytön - Itä-Lapin aitoon erämaahan - avarille tuntureille, hämyisiin outamaihin sekä taianomaiselle Tuntsajoelle, villin taimenen kotivesille.

Kirjan tapahtumapaikat ovat todellisia. Siten kirja runsaine kuvineen toimii myös kohdekuvauksena. Tutuiksi tulevat mm. Naruskajoki, Tuntsajoki, Sorsatunturi, Takkaselkätunturi ja Murhahaara.

Seikkailuja Lapissa -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä kirjoja, joissa ei ole muuta juonellista jatkumoa kuin kirjojen päähenkilöt.

Kustantaja: Naruska Saivo Oy
1. painos 2012

Nidottu, kuvakansi.
Sivuja 136, runsaasti paikka-autenttisia mustavalkokuvia.
Kansikuvat: Melojat Tuntsajoella, Piimäkurun kotalaavu Tuntsalla

2. uudistettu painos e-kirjana 2013
Värivalokuvakuvitus
Saatavana mm. Elisan e-kirjapalvelussa

Sisällysluettelo

Naruskajoella
Järvisen keinoa Sorsatunturille
Tunturilta toiselle
Murhahaara
Tuntsalle
Tuntsan taitavimmat melojat
Outoja kulkijoita
Soluttautuminen
Jälleen yhdessä


Outoja kulkijoita Tuntsan erämaassa e-kirjana
Lapin kirjaston blogisivusto - kirjan esittely

Uusi Rovaniemi -lehti 1.2.2013 sivu 10