Uusia painoksia

Painettuina painoksina on julkaistu nuortenkirjat Temppelin aarre, Vaarallista rakkautta jumalten saarella ja Seikkailu dinosaurusten maassa.

Lue lisää

  

Temppelin aarre

Nuortenkirja / seikkailukirja / matkaseikkailu. Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan 8. teos.

Noin 2500 vuotta sitten Kreikassa Marathonin taistelun lähetti juoksi yli 40 kilometriä Ateenaan kertomaan persialaisista saadusta voitosta. Viestin kerrottuaan soturi kaatui kuolleena Ateenan torille. Urotyön ylistykseksi jumalille uhrilahjaksi annettiin arvokas aarre. Rosvouksen vuoksi se kätkettiin salaiseen paikkaan. Vaiin arvoituksellinen papyrusviesti kertoi kätköpaikan.

Kreikan matkalla olevat suomalaisnuoret Taavi ja Alma saavat onnekkaasti vihiä uhrilahjan olemassaolosta. He ryhtyvät selvittämään vuosituhansia vanhaa salaisuutta. Avukseen he saavat touhukkaan kreikkalaispojan Mikisin. Aarrekätköä jäljitetään Ateenan Akropoliilta Delfoin oraakkelille, Marathonin kunniakkaalle sotatantereelle ja Kreikan eteläkärjessä kallioisella niemellä kohoavalle ikivanhalle merenjumala Poseidonin temppelille.

Kirjan kuvaama tapahtumamiljöö on pääosin todellinen - kirjoittajan henkilökohtaisesti kokema. Kirjassa on värivalokuvakuvitus. Lisäksi painetussa kirjassa on 12-vuotiaan Alma Uurinmäen piirroskuvitusta. Seikkailun myötä nuorelle lukijalle avautuu palanen Euroopan vanhimman kulttuurivaltion historiaa.

Kustantaja: Naruska Saivo Oy
1. painos 11/2015. e-kirja.
Sivuja 133
ISBN: 9789527077054

2. painos 5/2023 on 1. painettu painos.
ISBN 9789527077191
Sivuja 179.
Kirjassa on värivalokuvien lisäksi piirroskuvitusta, jonka on tehnyt 12-vuotias Alma Uurinmäki.

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä teoksia, joilla ei juonellista jatkumoa, joten ne ovat täysin itsenäisesti luettavissa. Tämän kirjan päähenkilöt ovat seikkailleet aikaisemmin Kilimanjaron sankari ja Serengetin salametsästäjät -teoksissa.

Sisällysluettelo

Vanhan amforan salaisuus
Sankaritarina
Delfoin salaisuus
Soturin hauta
Kerberos hyökkää
Uhkarohkealle yöretkelle
Toinen vanha papyrus
Omituista hiippailua
Salaperäinen viesti
Meren jumalan temppeli
Luolan salaisuus
Kohtalokas nappi
Akropolis
Vainajan salaisuus
etusivulle>>