Uusia painoksia

Painettuina painoksina on julkaistu nuortenkirjat Temppelin aarre, Vaarallista rakkautta jumalten saarella ja Seikkailu dinosaurusten maassa.

Lue lisää

  

Hieroglyfien salaisuus

Nuortenkirja / nuorten seikkailukirja / matkaseikkailu. Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan 6. teos.

Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löydettyjen aarteiden vuoksi. Tutankhamon hallitsi mahtavaa muinaisen Egyptin valtakuntaa teini-ikäisenä n. 10 vuotta. Hän kuoli n. 19-vuotiaana. Tiedemiehet ovat kautta aikojen kiistelleet hänen arvoituksellisen kuolemansa syystä ja epäilleet niin murhaa kuin sairautta tai tapaturmaa.

Elsa on isovanhempiensa mukana Egyptin matkalla ja pääsee Kuninkaiden laaksossa tutustumaan faaraoiden hautoihin. Hän valokuvaa hautakammioiden hieroglyfikirjoituksia. Matkan aikana eräs munkki tulkitsee hieroglyfiviestin. Elsa yrittää ratkaista salaperäistä viestiä Kairon Egyptiläisessä museossa Tutankhamonin haudasta löydetyn vanhan lautapelin avulla. Onnistuuko hän hieroglyfien avulla samalla selvittämään Tutankhamonin kuoleman vuosituhantisen salaisuuden?

Elsan seikkailu vie lukijan sisälle sekä Egyptin tuhansia vuosia vanhaan historiaan että nykypäivän matkailukohteisiin. Kirjassa liikutaan Luxorissa, Hurghadassa ja Kairossa. Seikkalun ohessa lukija saa annoksen perustietoa Egyptistä. Kirjan tapahtumapaikat ovat todellisia ja niiden kuvaus perustuu kirjoittajan henkilökohtaiseen kokemukseen. Kirjassa on värivalokuvakuvitus.

Kustantaja: Naruska Saivo Oy
1. painos 1/2014, e-kirja. ISBN 9789527077009
Sivuja 85

2. painos 12/2021 on 1. painettu painos, ISBN 9789527077153
Sivuja 116.


Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä teoksia, joilla ei juonellista jatkumoa, joten ne ovat täysin itsenäisesti luettavissa. Tämän kirjan päähenkilö on seikkaillut aikaisemmin sarjan 2. teoksessa Kuolema Kultaisessa Kolmiossa.

Sisällysluettelo

Kuninkaiden laaksossa
Temppelien kaupungissa
Hurghadaan
Pyhän Antonioksen luostari
Pyramidit
Hautakammion hieroglyfin salaperäinen vihje
Sinnikästä pohdiskelua
Peli
Uhkarohkea suunnitelma
Pelirasian arvoitus
Paras olla paljastumatta
Papyruskäärön hieroglyfin salaisuus

etusivulle>>