Soinin Silvoset sukukirja

Marraskuussa 2019 on julkaistu sukukirja Soinin Silvoset.

Lue lisää

  

Kielletyn kaupungin aarre

Nuortenkirja / nuorten seikkailukirja / matkaseikkailu. Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan 5. teos.

Kiinan yksinvaltiaat keisarit asuivat ja hallitsivat Pekingin Kielletyssä kaupungissa. Nimensä mukaisesti tuo vallihaudoilla ja muureilla suojattu alue oli kuoleman uhalla tavalliselta kansalta kielletty. Nykyisin keisariajan loistoa ja ihmeitä pääsevät Kiellettyyn kaupunkiin ja muihin pyhiin paikkoihin ihailemaan ja ihmettelemään myös turistit.

Kirjan päähenkilöt kaksoset Heta ja Aapo ovat matkustaneet isovanhempiensa mukana Pekingiin. Ming-dynastian keisarihaudoilla he kuulevat tarun 1400-luvulla hallinneen keisari Yonglen aarteesta. Sitä vartioivat kiinalaisen jumaluustaruston taruolennot ja pedot. Jos uskaltaa niitä uhmata, voi löytää tuon ikivanhan aarteen. Tarun mukaan aarteen löytyminen tekee Kiinasta maailman mahtavimman valtion.

Keisarien Kesäpalatsissa Heta ja Aapo pääsevät uskaliaan tempauksen avulla aarteen jäljille. Salaperäisessä Kielletyssä kaupungissa he onnistuvat selvittämään vuosisatoja vanhan salaisuuden.

Kirjan kuvaamat tapahtumapaikat ovat pääosin todellisia ja perustuvat kirjoittajan omiin kokemuksiin. Kirjassa on värivalokuvakuvitus kohteista. Kirjan mukana lukijalle seikkailun ohessa avautuu palanen Kiinan historiaa ja myös oman aikamme Pekingiä.

Kustantaja: Naruska Saivo Oy
1. painos 1/2014. Kirjan ensimmäinen painos on julkaistu vain e-kirjana.
Sivuja 60
ISBN: 9789526802992

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä teoksia, joilla ei juonellista jatkumoa, joten ne ovat täysin itsenäisesti luettavissa. Tämän kirjan päähenkilöt seikkailivat myös sarjan ensimäisessä teoksessa Murha Niilillä.

Sisällysluettelo

Kiinan muuri
Taru maailman valtiaasta
Yiheyuan - Rauhan ja sopusoinnun puutarha
Taruolennon uhmaaja
Tiantan - Taivaan temppeli
Riksalla hutongeilla
Tiananmen - Taivaallisen rauhan aukio
Kielletty kaupunki
Pedon salaisuus
Kielletyn kaupungin aarre