Uusia painoksia

Painettuina painoksina on julkaistu nuortenkirjat Temppelin aarre, Vaarallista rakkautta jumalten saarella ja Seikkailu dinosaurusten maassa.

Lue lisää

  

Kilimanjaron sankari

Nuortenkirja / nuorten seikkailukirja / matkaseikkailu. Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan 4. teos.

Kilimanjaro on Afrikassa Tansaniassa sijaitseva lepotilassa oleva tulivuori - ehkä peräti maailman tunnetuin vuori Mount Everestin ohella. Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori. Sen päähuippu Uhuru Peak - Vapauden huippu - kohoaa lähes 6000 metriin.

Kirjan päähenkilö Taavi lähtee vaarinsa tueksi vaativalle vuorivaellukselle, jossa tavoitteena on nousta Kilimanjaron Uhuru Peakille. Kun vaelluksella liikutaan Alppejakin korkeammalla happiköyhässä ilmassa, on suuri riski saada hengenvaarallinen vuoristotauti.

Vaelluksella Taavi päätyy myös auttamaan ahdinkoon joutunutta afrikanpuhvelin vasikkaa, mutta joutuu samalla silmätysten tämän emon kanssa. Puhvelia pidetään Afrikan vaarallisimpiin kuuluvana eläimenä. Kilimanjaron huipulla tapahtuu onnettomuus, ja retkitoveri joutuu hengenvaaraan. Taavin neuvokkuus ja rohkeus pelastavat toverin.

Kirjan kuvaamat tapahtumapaikat ovat todellisia. Vaelluskuvauksen taustalla on kirjoittajan omakohtainen vaelluskokemus. Kirjassa on runsas värivalokuvakuvitus. Seikkailun ohessa kirja tarjoaa perustietoa vaeltamisesta Kilimanjarolla.

Kustantaja: Naruska Saivo Oy
1. painos 1/2014, e-kirja, ISBN: 9789526802985
Sivuja 62

2. painos 5/2020 on 1. painettu painos, ISBN 9789527077122
sivuja 92.


Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä teoksia, joilla ei juonellista jatkumoa, joten ne ovat täysin itsenäisesti luettavissa. Sarjalle on tunnusomaista autenttinen tapahtumaympäristö ja fiktiiviseen seikkailuun liittyvä tietoaines kohdealueelta.

Sisällysluettelo

Keniassa
Pole pole!
Vaarallinen tuttavuus
Yhä ylemmäksi
Mawenzin juurella
Satulatasanko
Kibon rinteessä
Afrikan huipulla
Onnettomuus
Sademetsässä
etusivulle>>