Uusia painoksia

Painettuina painoksina on julkaistu nuortenkirjat Temppelin aarre, Vaarallista rakkautta jumalten saarella ja Seikkailu dinosaurusten maassa.

Lue lisää

  

Nisäkkäitä

Afrikan elämiä nuorille ja lapsille -kirjassa on esitelty kuvin ja usean osalta myös lyhyin tekstein seuraavat nisäkkäät:

Afrikannorsu

Kirahvi

Leijona

Gepardi

Virtahepo

Leopardi

Gnu(antilooppi)

Savanniseepra

Afrikanpuhveli

Täplähyeena

Paviaani

Vihermarakatti

Savannigaselli

Isogaselli

Kultasakaali

Vaippasakaali

Korvakoira

Impala

Elandi (hirviantilooppi)

Topiantilooppi

Kongoni (punalehmäantilooppi)

Dikidiki (dikdik)

Näistä eläimistä saatetaan tässä täydennysaineistossa esittää lisäkuvia, mutta ei yleensä varsinaisia esittelytekstejä.

Täydentävissä kuvissa esitellään kuvina joitakin sellaisia nisäkkäitä, joita safarilla on tavattu, mutta joita ei ole esitelty Afrikan eläimiä -kirjassa.

Kirjan tekijät toteavat, että merkityksensä ja tunnettuisuutensa vuoksi näissä täydentävissä kuvissa esitetyistä nisäkkäistä Afrikan eläimiä -kirjaan olisivat kuuluneet ainakin pensassarvikuono ja pahkasika.

Pensassarvikuono

Erittäin uhanalaisia pensassarvikuonoja (aikaisemmin nimellä suippohuulisarvikuono tai mustasarvikuono) elää Ngorongoron kraatterissa vajaa parikymmentä. Sarvikuono voi painaa 1400 kiloa. Vaikka sarvikuono ei olekaan peto, vaan kasvissyöjä, se on myös ihmiselle vaarallinen. Eläimellä on heikko näkö, mutta sillä on hyvä kuulo ja hajuaisti.

Kirjasta sarvikuonon kuva jätettiin pois, koska kuva on teknisesti heikkolaatuinen, sillä se on otettu noin kilometrin etäisyydeltä käsivaralla ja tavallisella peruskameralla. Eläin oli Ngorongoron kraatterissa Magadijärven rantamilla etäällä safariautojen ajourasta. Kraatteritasangolla havaittiin myös kaksi muuta sarvikuonoyksilöä makaamassa. Kolmen sarvikuonon näkeminen safariajolla on Ngorongoron kraatterissakin varsin harvinaista.

Pahkasika

Pahkasika on varsin yleinen kaikilla kohteena olleilla suojelualueilla. Pahkasiat elävät usein pienenä perheryhmänä, mutta uroksia kuljeskelee myös yksinään. Pahkasika syö mm. ruohoa ja maassa liikkuvia hyönteisiä. Syödessään se usein on etujalat polville taitettuna. Pahkasika on agressiivinen ja käy herkästi myös ihmisen kimppuun.

Pahkasialla on päässään kyhmyjä (pahkoja). Niissä on nahan alla luumuodostelmia. Sillä on myös torahampaat. Suurimmat pahkasiat voivat painaa jopa 150 kiloa.

Sinimarakatti (Manyara)

 

Kääpiömangusti (Serengeti)

Kalliotamaani (Serengeti)

Gepardi saalineen (Ngorongoro Ndutun alue)

Korvakoira (Ngorongoro Ndutu)

Vesikasvien salaisuus / Manyara-järven kosteikkoaluella on tiheitä kelluvia vesikasvustoja, jotka peittävät mattona järven pinnan ja kätkevät yllättäviä salaisuuksia:

 

Kiikari tai kamera paljastaa salaisuuden: Vesikasvien alla liikkuu virtahepo, joka hengittämistä varten nostaa sieraimensa vesikasvien lomasta pinnalle.

 

Leijonalauma juomassa (Ngorongoron kraatteri)

Nuoret gepardit (Serengeti)

Norsuja tiellä (Tarangire)

Kirahvit (Ngorongoro Ndutu)

 

Seeprat joella (Ngorongoro Ndutu)

 

[paluu kustantajan etusivulle]

[paluu Afrikan eläimiä etusivulle]