Uusia painoksia

Painettuina painoksina on julkaistu nuortenkirjat Temppelin aarre, Vaarallista rakkautta jumalten saarella ja Seikkailu dinosaurusten maassa.

Lue lisää

  

Serengetin salametsästäjät

Nuortenkirja / nuorten seikkailukirja / matkaseikkailu. Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan 3. teos.

Serengetin salametsästäjät on (varhais)teini-ikäisille suunnattu nuorten seikkailukirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Tansaniaan ja siellä erityisesti maailman merkittävimpään kansallispuistoon Serengetiin. Lisäksi kirjan tapahtumapaikkoja on mm. Ngorongoron kuuluisa kraatteritasanko, jota nimitetään maailman suurimmaksi eläintarhaksi.

 

Alma pääsee isovanhempiensa mukana Afrikan safarille Tansanian Serengetiin ja Ngorongoroon, unelmiensa matkalle. Afrikan savanniluonto tarjoilee parastaan - leijonia kosketusetäisyydellä, uskomattoman kauniin leopardin pentuineen, valtaisat gnu-, seepra- ja puhvelilaumat, sirot gasellit, ylväät kirahvit, vakaasti ruohotasankoa tallustavat norsulaumat ja monia muita kiehtovia eläimiä.

Serengeti on maailman tunnetuin ja merkittävin eläinsuojelualue. Siellä on maailman suurin suureläinyhteisö, kun ruohonsyöjälaumojen vuotuinen Suuri vaellus kiertää Serengetissä. Tällöin liikkeellä on peräti 2 miljoonaa eläintä. Ruohonsyöjien kintereillä väijyvät suurpedot, mutta vieläkin tuhoisampia ovat salametsästäjät. He surmaavat vuosittain kymmeniä tuhansia eläimiä. Sarvikuonot on jo tapettu käytännöllisesti katsoen sukupuuttoon. Norsuja surmataan syöksyhampaiden vuoksi levittämällä syanidia juomapaikoille. Aseistetut salametsästäjät ovat hengenvaarallisia. He eivät kaihda käyttää aseitaan myöskään ihmisiä vastaan.

Uhkarohkealla öisellä yksinäisellä kävelyretkellään Alma huonolla onnella joutuu tekemisiin salametsästäjien kanssa. Hän päätyy salamatkustajaksi näiden maasturiin. Pelastuakseen Alman on lähdettävä jalkaisin vaeltamaan petoja kuhisevalle savannille. Siellä hän kohtaa upeat riehakkaat gepardit. Neuvokkuudellaan Alma selviytyy seikkailustaan ja samalla paljastaa salametsästäjien rikolliset puuhat.

Kirjan kuvaamat tapahtumapaikat ovat todellisia. Safarikuvauksen taustana on kirjoittajan henkilökohtainen safarikokemus. Kirjassa on erittäin runsas värivalokuvakuvitus. Seikkailun ohella kirja toimii myös safarikuvauksena ja tarjoaa lukijalleen monipuolisen tietoannoksen savannieläimistöstä. Lisäksi kirjassa käydään Oldupaissa, 2 miljoonan vuoden takaisilla ihmissuvun syntysijoilla.

Kustantaja: Naruska Saivo Oy
1. painos 12/2013, e-kirja.
Sivuja 91, ISBN: 9789526802978
2. painos 4/2020 on 1. painettu painos. ISBN 9789527077108
Sivuja 118


Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä teoksia, joilla ei juonellista jatkumoa, joten ne ovat täysin itsenäisesti luettavissa.

Sisällysluettelo

Tansaniaan
Ngorongoron leijonat
Maasait
Ihmissuvun alkukoti
Suuri vaellus
Serengetin isot kissat
Köntykset
Öinen pelastustehtävä
Hengenvaarassa
Salametsästäjien salamatkusja
Riehakkaat kissanpennut
etusivulle>>