Kielletyn kaupungin aarre

Kielletyn kaupungin aarre on (varhais)teini-ikäisille suunnattu nuorten seikkailukirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Kiinaan ja siellä erityisesti Kiinan keisarien salaperäiseen Kiellettyyn kaupunkiin Pekingissä. Kiinan yksinvaltiaat keisarit asuivat ja hallitsivat Pekingin Kiel

Lue lisääAikaisemmat tiedotteet
takaisin

Kielletyn kaupungin aarre

Kielletyn kaupungin aarre on (varhais)teini-ikäisille suunnattu nuorten seikkailukirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Kiinaan ja siellä erityisesti Kiinan keisarien salaperäiseen Kiellettyyn kaupunkiin Pekingissä.

Kiinan yksinvaltiaat keisarit asuivat ja hallitsivat Pekingin Kielletyssä kaupungissa. Nimensä mukaisesti tuo vallihaudoilla ja muureilla suojattu alue oli kuoleman uhalla tavalliselta kansalta kielletty. Nykyisin keisariajan loistoa ja ihmeitä pääsevät Kiellettyyn kaupunkiin ja muihin pyhiin paikkoihin ihailemaan ja ihmettelemään myös turistit.

Kaksoset Heta ja Aapo ovat matkustaneet isovanhempiensa mukana Pekingiin. Ming-dynastian keisarihaudoilla he kuulevat tarun 1400-luvulla hallinneen keisari Yonglen aarteesta. Sitä vartioivat kiinalaisen mytologian taruolennot ja pedot. Jos uskaltaa niitä uhmata, voi löytää tuon ikivanhan aarteen. Tarun mukaan aarteen löytyminen tekee Kiinasta maailman mahtavimman valtion.

Keisarien Kesäpalatsissa Heta ja Aapo pääsevät uskaliaan tempauksen avulla aarteen jäljille. Salaperäisessä Kielletyssä kaupungissa he onnistuvat selvittämään vuosisatoja vanhan salaisuuden.

Kirjan kuvaamat tapahtumapaikat ovat pääosin todellisia ja perustuvat kirjoittajan henkilökohtaisesti kokemaan. Kirjassa on runsas värivalokuvakuvitus kohteista. Seikkailun ohessa lukijalle avautuu palanen Kiinan historiaa ja myös oman aikamme Pekingiä (Beijingiä).

Kirjan on kirjoittanut Matti Uurinmäki. Teos kuuluu kirjoittajan Seikkailuja maailmalla -sarjaan (nro 5), jolle on tunnusomaista tapahtumaympäristöjen autenttisuus. Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan teokset ovat itsenäisiä eikä niillä ole keskenään juonellista jatkumoa. Tämän kirjan päähenkilöt ovat aikaisemmin seikkailleet sarjan 1. teoksessa Murha NiililläKielletyn kaupungin aarre on aikaisemmin ilmestynyt e-kirjana, mutta julkaistiin nyt myös painettuna.


28.8.2020